Bakgrund

Utsikt från bastun vid Glottern, Norrköpings kommun

SaunaTime startades 2021 av mig, Jon. Att bada bastu i naturen, vid en vacker sjö och med goda vänner, är bland det bästa jag vet. Jag har många fina minnen från framförallt Glotterns vackra vedeldade bastu, som ligger precis i sjökanten i obebyggd natur. Den drivs av Norrköpings kommun och gav mig idén till den här hemsidan.

Jag startade SaunaTime för att göra det lättare för fler att få sådana upplevelser – oftare. Det finns mängder av bastur i vårt land, men att hitta och boka dem kan vara svårt. Tröskeln att googla, ringa och fråga om lediga tider o.s.v. tror jag kan upplevas som hög. Dessutom står många fina bastur tomma de allra flesta dagarna – kanske kan fler få möjlighet att använda dem samtidigt som uthyraren kan få en extra inkomstkälla?

Genom att samla bastur på en sida, med goda sök-möjligheter hoppas jag att landets vackra bastur kommer kunna användas lite oftare. På sikt hoppas jag också att det ska bli lättare att boka basturna snabbt och enkelt.

Lägg till en bastu på SaunaTime

Känner du till en bastu som inte finns med här? Äger du en bastu som du hyr ut?

Lägg gärna till den här så att fler kan hitta den – även om du inte äger eller driver den själv. Tack på förhand!

Äger du en bastu som du inte hyr ut idag?

Genom att hyra ut den kan du få en extra inkomstkälla. Samtidigt träffar du trevlig folk och låter fler få den härliga upplevelsen av att bada bastu.

Välj själv om du vill använda vårt gratis bokningssystem eller inte.

Äger du en bastu som du redan idag hyr ut via telefon eller e-mail?

Du kommer kunna få fler bokningar om du använder ett digitalt bokningssystem där kunden direkt kan se när det finns lediga tider. Jämför med Glottern-bastun i Norrköpings kommun – först behövde man ringa för att boka. Det gick inte alltid att komma fram och när man väl fått veta om vilka tider som var lediga gällde det att vara snabb med att bekräfta med ens vänner innan någon annan bokade tiden. Numera har de ett digitalt bokningssystem och bastun är fullbokad nästan året om flera veckor framåt.

Bastuflotte som ligger förankrad i sjökanten

Fördelar med att hyra ut via SaunaTimes bokningssystem:

 • Tröskeln för att boka sänks – fler bokningar
 • Du får en tydlig bokningskalender
  • Enklare att hålla koll på när bastun är bokad
 • Du kan enkelt ställa in vilka dagar och tider bastun ska gå att boka
 • Du kan enkelt låsa tider så att de inte går att boka, t.ex. om du själv vill använda bastun
 • Du kan välja om du vill bekräfta bokningar eller låta folk boka direkt
 • Du tar själv hand om betalningen
  • Inga mellanhänder utan 100% av priset går till dig
 • Det är gratis

Hur du lägger till din bastu

Att lägga till en bastu är väldigt enkelt och kan göras på bara några få minuter:

 1. Klicka på ”+ Lägg till en Bastu” i övre högra hörnet av hemsidan
 2. Skapa ett konto, det går snabbt
 3. Välj om bastun ska gå att hyra via SaunaTime eller inte genom att sätta ”Kategori”
 4. Lägg till information om din bastu samt bilder. Om du laddar upp mer än en bild kommer den första i listan att användas som bild i sökresultaten. Du kan enkelt dra och flytta bilderna för att ändra vilken bild som ska vara den första.
 5. Klart! Vi kommer att granska din tillagda bastu inom 24-48 timmar och sedan kommer den synas här på webbplatsen.

Om du valt Kategorin ”Bastu som kan bokas på SaunaTime” kommer följande extra fält att behöva fyllas i:

 1. Ställ in vilka dagar det ska gå att boka din bastu och vilka tids-slottar som den ska gå att boka. Om du t.ex. ställer in att första tid på dagen är 9 och sista är 21, samt att bokningslängden ska vara tre timmar (180 minuter) så kommer det skapas 4 tids-slottar per dag: 09-12, 12-15, 15-18, 18-21. Vi rekommenderar att du skapar tids-slottar som är antingen 120 eller 180 minuter, men valet är givetvis ert. Genom att ange en paus kan du ställa in hur lång tid du vill ha mellan bastu-slottarna. Vi rekommenderar att inte ställa in någon paus utan att ha bokningarna direkt efter varandra i tid.
  • Om du har olika öppettider olika dagar, välj de längsta öppettiderna och blockera senare manuellt i kalendern de dagar/tider som inte är bokningsbara.
 2. Ange om du manuellt vill godkänna bokningsförfrågningar. Om du inte klickar i denna box kommer besökarna direkt kunna boka. Om du klickar i denna box kommer du behöva godkänna varje bokningsförfrågan manuellt. Det kan vara bra om du inte alltid är helt säker på att tids-slottarna verkligen kan hyras. Om du vill godkänna bokningsförfrågningar manuellt vill vi att du har som ambition att göra det så snart som möjligt, helst inom 24-48 timmar. Om betalning uteblir kan du alltid bara avboka en bokning.
 3. Du kan alltid ändra information, bilder, lediga bastutider m.m. senare.
 4. Skicka in din bastu för granskning. Vi kommer kontrollera den så snart vi kan, oftast inom 24-48 timmar. Du får ett e-mail när bastun är godkänd och då kan den bokas av besökarna på SaunaTime. Lycka till!

Om du har frågor om hur du lägger till din bastu, förslag på förbättringar eller bara vill diskutera så är du mer än välkommen att kontakta mig på jon@saunatime.se

Allmänna villkor för användning av SaunaTime

Generella villkor

 • Vi förbehåller oss rätten att göra mindre ändringar i bastur, t.ex. justera felaktiga attribut, korrigera stavfel, korta ner text eller ta bort bilder.
 • SaunaTime är inte ansvariga om buggar, problem med denna plattform och/eller felaktig information leder till problem eller kostnader för användare, kunder eller uthyrare.
  • Vi gör ingen vinst på denna plattform utan tillhandahåller den gratis, därför är det svårt att kunna ta ett sådant ansvar. Hursomhelst, vi gör vårt absolut bästa för att hålla denna plattform välfungerande så att alla blir nöjda.
 • Vi förbehåller oss rätten att ändra de allmänna villkoren i framtiden (men givetvis inte att ta betalt etc. utan att först få godkänt för det).

Extra villkor för bastur med kategori ”Bastu som kan bokas på SaunaTime”:

 • Kommunicera alltid med respekt för varandra. Håll kommunikationen enkel och professionell.
 • SaunaTime står bara för boknings-plattformen. Vi tar inte hand om betalningen av bokningarna och vi blandar oss inte i själva uthyrningen.
  • Betalning hanteras separat – uthyraren tar efter bokning eller under bokningsförfrågan kontakt med den person som bokat via vårt kommunikationssystem för att berätta om hur betalning ska göras. Detta har fördelen att 100% av betalningen går till uthyraren, till skillnad från andra sidor som alltid tar en viss procent av betalningen för att maximera sin egen vinst. Vi tycker det är fel och vill dessutom att varje uthyrare ska kunna ta betalt på det sätt som passar dem.
 • Bastun hyrs ut i förtroende mellan enbart uthyraren och kunden.
  • Bastu-folk, likt friluftsfolk, är generellt sett pålitliga. Om någon kund eller uthyrare ej agerar på ett korrekt sätt kommer vi att ge en varning och därefter, om ingen annan lösning hittas stänga av kunden eller uthyraren. Alla ska kunna känna sig trygga.
 • SaunaTime är inte ansvariga för att kunden verkligen får tillgång till bastun eller för ev. återbetalningar. Däremot gör vi gör vårt bästa för att verifiera varje uthyrare innan de godkänns. Dessutom kan vi stänga av uthyrare som inte sköter sig.
 • Vi är inte ansvariga för om något händer med bastun eller i allmänhet om uthyraren får extra kostnader p.g.a. att den hyrs ut till en kund. Detta är en väldigt liten men ändå verklig risk som måste beaktas i prissättning och kommunikation med kunden.
 • Ta väl hand om den bastu du hyr. Följ de regler som uthyraren har.
 • SaunaTime är inte ansvariga om buggar eller problem med denna plattform leder till problem eller kostnader för kunder eller uthyrare.
  • Vi gör ingen vinst på denna plattform utan tillhandahåller den gratis, därför är det svårt att kunna ta ett sådant ansvar. Hursomhelst, vi gör vårt absolut bästa för att hålla denna plattform välfungerande så att alla blir nöjda.
 • Vi förbehåller oss rätten att stänga av kunder och uthyrare om dessa villkor inte följs eller om en person i övrigt agerar på ett oacceptabelt sätt eller utan allmänt sunt förnuft.

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Vänligen ange ditt användernamn eller din email. Du kommer få en länk via email som kan användas för att återställa ditt lösenord.